AtelierSkitserRammerKontaktAnmeldelserRejseartiklerTV-portrætLinks
ForsideKurt i feltenGalleri 1Galleri 2Galleri 3Galleri 4UdstillingerEnglish
         
 

Som nævnt bliver mange af mine små billeder til direkte ude i naturen. Her laver jeg også skitserne, som er forudsætningen for mine store atelierbilleder.
    Skitserne er i sort hvid. Det er sjældent at jeg bruger farver her. Grunden er den, at jeg kan male mit billede ud fra skitserne uden at være bundet af farverne. Farverne taler til vores følelser. Hver farve sin påvirkning. Den grønne er "godt" for øjet. Den giver ro. På billedet her sidder jeg midt i vinmarkerne i Alsace - Eguisheim.
 
Dugen på eksamensbordet og lægens grønne kittel fortæller om dette. Derimod er den blå kold og fraværende. Den har jeg brug for at vis det storslåede og dramatiske. den er med til at skabe rum og så er den jo. "skyggens farve".
     

Her sidder jeg højt over bygden på Mykines. Vejret er klart, men koldt. Der står nogle kuldeskyer oppe over fjeldet. Fjeldet overfor har
bare nogle flotte linier. Utal-lige  gange har jeg skitset dette motiv, men hver gang fra nye steder. Det er med at finde lige præcis det rigtige sted at male. Jeg må ned på knæ her for at få den rette vinkel!

 
     
På billedet herunder er jeg på et af klodens sydligste steder. Jeg sidder og ser på pingviner ved Port Lockroy - en gammel engelsk ekspeditionsstation i Arktis.

 
 
På filmen herover sidder jeg og laver en skitse på Mykines med udsigt ud mod Mykines Holmur, og nedenfor ligger bygden. Som sædvanligt blæser det heroppe. I baggrunden kan du høre en strandskade.

Her er jeg på et helt andet sted. Så langt mod nord som det er muligt at komme for normale mennesker. Jeg sidder her med min skitseblok øverst i Longyeardalen. Billedet er taget med selvudløser. Jeg sad og skitsede ned mod Longyearbyen midt i det udtørrede flodleje, hvor smeltevandet fra Longyearbræen løb i foråret. Longyearbyen er verdens nordligst beliggende by.

Her er meget øde og kun ganske lidt bevoksning. Jorden er bundfrossen - det man kalder Permafrost. Kun et tyndt lag når at tø op.
     
Det er godt koldt, så jeg må have hele udrustningen på.

 

Tænk at verden virkelig er så stor!

 
     
 
         
     
  Bempton Cliffs - forår 2017   Bempton Cliffs - forår 2017