AtelierSkitserRammerKontaktAnmeldelserRejseartiklerTV-portrætLinks
ForsideKurt i feltenGalleri 1Galleri 2Galleri 3Galleri 4UdstillingerEnglish
         
 

Mykines - Færøerne

 

 

 
     
Mykines er simpelthen mit bedste sted på Færøerne. Her er det hele samlet på et sted. Fugle, fjelde og får og ikke mindst ro og fred. Mykines ligger der yderst de mod vest. Mange færinger har aldrig været der, fordi det er helt afhængigt af vejret. De sidste par gange jeg har været, der er jeg fløjet med helikopter. Her bor kun fast en halv snes mennesker. Alt proviant skal hentes ind til øen udefra.

Mykines - Færøerne

 

 
     

Mykines - Færøerne

 

Mykines - Færøerne

     

Mykines - Færøerne

 

Mykines - Færøerne, 30 x 35 cm.

     
På begge disse billeder har jeg gengivet udsigten ned over bygden og ud mod Mykines Holmur.

For at komme derud, må jeg gå stejlt op over fjeldet vest for bygden. Gennem mange stigninger og frem til et punkt, hvor stien forsvinder ud i det blå. Det gør den dog ikke. Når jeg kommer nærmere, kan jeg se den stejle trappe, der går ned langs fjeldsiden. Den er godt sikret, men kan alligevel give lidt uro i maven.

Efter at have rundet fjeldet, går det nedad gennem lundeland. Videre over en bro til Mykines Holmur. . Mykines består af to øer Mykines og Mykines Holmur. En stålbro fører fra den ene ø til den anden. Herude på Mykines
bor sulerne. Se mine tegninger af dem i rubrikken: Skitser

 
 

Udsigt mod Mykines Holmur, 30 x 35 cm.

     

Udsigt fra lundeland mod bygden på Mykines, 76 x 110 cm.

     

Mykines - Færøerne, 30x35 cm.

På billedet herover er jeg gået til fjelds oven for Mykines bygd med en fin udsigt ned mod redskabshusene ved havnen

 

 

Mykines - Færøerne, 30x35 cm.

På billedet herover er jeg gået op over fjeldet til lundeland. Lunder det færøske navn for søpapegøjer. Jeg sidder her med masser af lunder rundt om mig og maler dette billede. Udsigten er ned mod "havnen". Der ligger nogle redskabshuse øverst på klipperne og dybt nede er der en lille naturhavn med en cementmole. Snart er verden væk og jeg er i billedet og naturen. Lydene af de mange fugle, blæsten, lyset der skifter alt sammen sniger sig ind i billedet.

 

     

Mykines - Færøerne, 76x110 cm.

     
Jeg har siddet i lundeland og lavet skitsen til billedet. Nede i kanten af fjeldet sidder der 3 lunder og kikker. Billedet er malet på et eller andet tidspunkt hjemme i mit atelier. Udsigten er mod sydsiden af Mykines med de flotte fjeldsider. Når jeg skitser og maler, er jeg ikke fuldt loyal overfor motivet. Nogle tilføjes og noget udelades. I det hele søger jeg mod dynamik og harmoni.    
     

Mykines - Færøerne, 76x110 cm.

     
En lang tur op over fjeldet mod øst. Her var der en flot udsigt mod "havnen" og Mykines Holmur. Mykines består af to øer Mykines og Mykines Holmur. En stålbro fører fra den ene ø til den anden. Jeg er altid optaget af fuglene heroppe. på mange af mine billeder, har jeg en fugleflok. Det er ofte riderne, fordi de tit færdes i flokke. Billedet er malet ud fra skitsen hjemme i atelieret.    
     

Mykines - Færøerne, 76x110 cm.

     

Igen et billede med motiv oppe fra lundeland Langt dernede ligger bygden. Ligesom de øvrige færøske huse er der mange farv er i tagene. Jeg elsker dette motiv. Og jeg har malet det utallige gange uden at blive træt af det. Når skyerne tårner sig op, blæsten rusker i fjeldet og fuglene skriger op, så er jeg parat. Pludselig bryder lyset igennem og tænder farverne på fjeldet og i havet. Det er så stort, at man kun kan rumme det ved at male det, der er ikke ord nok til at beskrive det.