ForsideKurt i feltenGalleri 1Galleri 2Galleri 3Galleri 4UdstillingerEnglish
AtelierSkitserRammerKontaktAnmeldelserRejseartiklerTV-portrætLinks
         
 

 

 
     

Mine store billeder starter altid her i atelieret. På hylden udfor mit hoved står der en række skitsebøger. De fortæller ligesom dagbøger om mine oplevelser. Her står jeg og ser på skitser af suler. Jeg skal i gang  med at komponere et billede med suler og fjeld.

Der skal mange skitser til, hvor billedets linjer, farver og suler indgår i en dynamisk helhed.

 

Så er det med at sætte sig ved skrivebordet og tegne løs indtil man finder et godt udgangspunkt. Her er jeg så gået i gang med et af de små billeder, svarende til det der ligger færdigt på mit bord.

Jeg skitser altid med en blød blyant og meget let, så jeg kan viske ud. En hård blyant laver nemt mærker i papiret.

     
 
     

Til de store billeder må jeg bruge staffeli. Det er nødvendigt at komme på afstand ind imellem! Jeg er i gang med et motiv fra Fair Isle. Det er udsigten ned mod sydenden. De første farver er lagt på. Skyggerne trukket stærkt op. Efterhånden kommer detaljerne. Jeg maler overalt på samme tid. Det er vigtigt at billedet hele tiden er "helt". De små fine detalje er finvejningen. Jeg passer derfor på, at jeg ikke mætter billedet nogen steder.

  Opslagstavlen er en vigtig del af mit arbejde. Alle mine hjembragte billeder hænger her et stykke tid. Jeg kan nu vurdere dem. Nogle holder, andre ikke. Mærkeligt nok er det tit et billede derude fra der har drillet, som så viser sig at være "godt nok" herhjemme.